Trandafiri

Un trandafir ... o sumedenie de amintiri.

Petalele catifelate, parfumate si colorate ne produc intotdeauna o stare de bucurie, de entuziasm ... de vraja. Pictat de pictori, cantat de poeti inca din antichitate, trandafirul astazi se gaseste si in dulceturi si cosmetice, medicamete si parfumuri. O gradina care se respecta nu poate fi conceput fara aceasta minunata floare, regina florilor. Culoarea florilor este diversa, de la alb la roz, galben, oranj pana la tonuri infinite de rosu si violet intunecat, apropiindu-se uneori de negru. Acum exista in lume peste 30.000 de varietati de trandafiri.

Noi cultivam trei clase de trandafiri: teahibrizi, polyantha si urcatori.

Oferta noastra de trandafiri:

Teahibrizi

Casanova, Consul, Cristal, Dame de Coeur, Double Delight, Golden Delight, Kronenbourg, Mr. Lincoln, Passion, Sterling, Sultane

Polyantha

Kimono, Nina Weibull, Rumba

Urcatori

Balett, Blase Superior, Sutter's Gold, Swan Lake

Plantarea trandafirilor

Plantarea se poate face toamna (15 octombrie -15 noiembrie), sau primavara dupa dezghet iar locul ales trebuie sa fie insorit. Se alege locul plantarii, se fac gropi de 40x40cm si cca 35-40 cm adancime pentru fiecare trandafir, in functie de marimea radacinii. La fundul gropii se formeaza un musuroi inalt de 10-12 cm dintr-un amestec de sol fertil de la suprafata amestecat cu mranita sau gunoi de grajd bine putrezit.

Butasul sa aiba doua-trei radacini principale si 2-3 ramuri la baza cu lungimea de 20-25 cm. Inaintea plantarii radacinile se scurteaza cam la 20 cm, se mocirlesc apoi se fixeaza in groapa unde urmeaza sa fie fixat. Mocirla se face din sol argilos si balegar proaspat de vita in parti egale, inmuiat cu apa pana la obtinerea unei suspensii de consistenta smantanei groase. Radacinile se inmoaie bine in mocirla, se introduce in groapa cu partea altoita cam 5 cm sub nivelul solului, se umple groapa 2/3 cu pamant, se taseaza bine pe langa planta apoi se umple definitiv groapa, preferabil cu pamant amestecat cu gunoi bine fermentat, si se taseaza usor. Se uda abundent (8-10 l), dupa care se musuroiesc pana aproape se acopera definitiv ramurile.

pomiflora